Pensioen- en inkomen nieuws

Het corona-virus raakt alles en iedereen. De arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en het pensioen zijn daar geen uitzondering op. Een overzicht.

Stand van zaken Pensioenakkoord

Op 4 juni 2019 sloten de sociale partners en de overheid het Pensioenakkoord. Inmiddels zijn de eerste wetsvoorstellen ter consultatie aangeboden. Een overzicht van de stand van zaken.

Kerncijfers pensioen en sociale verzekeringen bekend gemaakt

De afgelopen weken hebben de Belastingdienst en het ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid hun belangrijkste cijfers voor 2020 bekend gemaakt. Een overzicht.

Hoge Raad: beëindiging slapend dienstverband op verzoek werknemer honoreren

De Hoge Raad neemt het advies over van de Advocaat-Generaal om werkgever te laten meewerken aan een verzoek tot beëindiging van een slapend dienstverband.

EIB ziet wel degelijk oplossing voor zware beroepen

Het Economisch Instituut voor de Bouw heeft onderzoek gedaan naar pensioen voor de zgn. ‘zware beroepen’. Volgens hen is het prima uitvoerbaar om medewerkers uit deze categorie na 45 jaar met pensioen te laten gaan.

Advies aan Hoge Raad: instemmen met beëindiging slapende dienstverbanden

Als het aan de Advocaat Generaal van de Hoge Raad ligt, behoren slapende dienstverbanden die ontstaan zijn omdat werkgevers geen transitievergoeding willen betalen bij ontslag van hun zieke werknemer, tot het verleden.

Pagina's

Teaserblokjes

Advies

Advisering van pensioenoplossingen voor de DGA en werkgevers.
Lees meer

Beheer

Een goed beheer van uw pensioenregeling geeft overzicht en inzicht in alle facetten van de pensioenregeling.

Lees meer

Communicatie

PBMN zorgt voor optimale communicatie over de toegevoegde waarde van uw pensioenregeling.
Lees meer