Pensioen nieuws

Eerder opgebouwde 'kleine' pensioenen dragen uitvoerders over naar de nieuwe uitvoerder. Tot op heden deden zij dat vooral met pensioenen die ná 1 januari 2018 waren opgebouwd. Vanaf 1 april start ook de overdracht van daarvóór opgebouwde pensioenen.

De ingangsdatum van de wet die regelt dat medewerkers bij de ingang van hun pensioen maximaal 10% van de totale waarde in één keer kunnen opnemen is uitgesteld naar 2023.

Kerncijfers pensioen en sociale verzekeringen 2021 bekend gemaakt

De afgelopen weken hebben de Belastingdienst en het ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid hun belangrijkste cijfers voor 2021 bekend gemaakt. Een overzicht.

Als een van de eersten implementeert Bouw & Infra een regeling voor zware beroepen in haar cao. De zwaarwerkregeling geldt voor bouwplaatsmedewerkers die aan drie voorwaarden voldoen.

Medewerkers vinden pensioen een belangrijke arbeidsvoorwaarde, maar weten doorgaans niet hoe het geregeld is. 856.000 medewerkers in loondienst bouwen zelfs helemáál geen pensioen op.

Meer dan een derde beroepsbevolking ligt wakker van pensioen

Eén derde van de beroepsbevolking ligt wel eens wakker van het pensioen. Het gaat dan om zorgen over de hoogte van het opgebouwde pensioen, of men wel kan rondkomen na pensionering en de inkomstendaling waar men mee te maken krijgt.

Pagina's

Teaserblokjes

Advies

Advisering van pensioenoplossingen voor de DGA en werkgevers.
Lees meer

Beheer

Een goed beheer van uw pensioenregeling geeft overzicht en inzicht in alle facetten van de pensioenregeling.

Lees meer

Communicatie

PBMN zorgt voor optimale communicatie over de toegevoegde waarde van uw pensioenregeling.
Lees meer