Pensioen nieuws

Het corona-virus raakt alles en iedereen. De arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en het pensioen zijn daar geen uitzondering op. Een overzicht.

Stand van zaken Pensioenakkoord

Op 4 juni 2019 sloten de sociale partners en de overheid het Pensioenakkoord. Inmiddels zijn de eerste wetsvoorstellen ter consultatie aangeboden. Een overzicht van de stand van zaken.

Kerncijfers pensioen en sociale verzekeringen bekend gemaakt

De afgelopen weken hebben de Belastingdienst en het ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid hun belangrijkste cijfers voor 2020 bekend gemaakt. Een overzicht.

EIB ziet wel degelijk oplossing voor zware beroepen

Het Economisch Instituut voor de Bouw heeft onderzoek gedaan naar pensioen voor de zgn. ‘zware beroepen’. Volgens hen is het prima uitvoerbaar om medewerkers uit deze categorie na 45 jaar met pensioen te laten gaan.

Prinsjesdag 2019: wijzigingen pensioen

Op Prinsjesdag 2019 was er weinig nieuws aan het pensioenfront. Het enige dat in het oog sprong was een wetsvoorstel over pensioen en echtscheiding dat de dag ervóór werd ingediend.

Rechtspraak: is een pannenkoek een koekje?

In een conflict tussen het Bedrijfstakpensioenfonds voor de Zoetwaren en een producent van pannenkoeken en poffertjes moest een rechter zich uitspreken over de vraag of een pannenkoek een koekje is of niet.

Pagina's

Teaserblokjes

Advies

Advisering van pensioenoplossingen voor de DGA en werkgevers.
Lees meer

Beheer

Een goed beheer van uw pensioenregeling geeft overzicht en inzicht in alle facetten van de pensioenregeling.

Lees meer

Communicatie

PBMN zorgt voor optimale communicatie over de toegevoegde waarde van uw pensioenregeling.
Lees meer