Pensioen nieuws

Verplichting registreren uiteindelijk belanghebbende

Sinds 27 september 2020 geldt een wettelijke verplichting om de natuurlijke persoon, die de belanghebbende is van bijvoorbeeld een BV of v.o.f., vast te leggen in het UBO-register. Iedere vennootschap moet dit vóór 27 maart 2022 doen.

Introductie nieuw pensioenstelsel jaar uitgesteld

Het stond op de planning voor 1 januari 2022, maar Koolmees heeft laten weten dat de introductie van het nieuwe pensioenstelsel met een jaar wordt uitgesteld.

Eerder opgebouwde 'kleine' pensioenen dragen uitvoerders over naar de nieuwe uitvoerder. Tot op heden deden zij dat vooral met pensioenen die ná 1 januari 2018 waren opgebouwd. Vanaf 1 april start ook de overdracht van daarvóór opgebouwde pensioenen.

De ingangsdatum van de wet die regelt dat medewerkers bij de ingang van hun pensioen maximaal 10% van de totale waarde in één keer kunnen opnemen is uitgesteld naar 2023.

Kerncijfers pensioen en sociale verzekeringen 2021 bekend gemaakt

De afgelopen weken hebben de Belastingdienst en het ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid hun belangrijkste cijfers voor 2021 bekend gemaakt. Een overzicht.

Als een van de eersten implementeert Bouw & Infra een regeling voor zware beroepen in haar cao. De zwaarwerkregeling geldt voor bouwplaatsmedewerkers die aan drie voorwaarden voldoen.

Pagina's

Teaserblokjes

Advies

Advisering van pensioenoplossingen voor de DGA en werkgevers.
Lees meer

Beheer

Een goed beheer van uw pensioenregeling geeft overzicht en inzicht in alle facetten van de pensioenregeling.

Lees meer

Communicatie

PBMN zorgt voor optimale communicatie over de toegevoegde waarde van uw pensioenregeling.
Lees meer