Pensioen nieuws

De Belastingdienst en het ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid hebben hun belangrijkste cijfers voor 2022 bekend gemaakt. Een overzicht.

Nieuw pensioenstelsel stemt medewerkers niet positief

Terwijl het de juist de bedoeling is om medewerkers met de herziening van het pensioenstelstel zicht te geven op een hogere pensioenuitkering, lijkt het merendeel van die medewerkers hier weinig vertrouwen in te hebben.

Hogere eigen bijdrage oudere medewerker gerechtvaardigd

De rechter heeft in een zaak besloten dat de hogere eigen bijdrage die een oudere werknemer betaalde voor zijn pensioenregeling is toegestaan. Er is namelijk sprake van een objectief gerechtvaardigd doel.

Verplichting registreren uiteindelijk belanghebbende

Sinds 27 september 2020 geldt een wettelijke verplichting om de natuurlijke persoon, die de belanghebbende is van bijvoorbeeld een BV of v.o.f., vast te leggen in het UBO-register. Iedere vennootschap moet dit vóór 27 maart 2022 doen.

Introductie nieuw pensioenstelsel jaar uitgesteld

Het stond op de planning voor 1 januari 2022, maar Koolmees heeft laten weten dat de introductie van het nieuwe pensioenstelsel met een jaar wordt uitgesteld.

Eerder opgebouwde 'kleine' pensioenen dragen uitvoerders over naar de nieuwe uitvoerder. Tot op heden deden zij dat vooral met pensioenen die ná 1 januari 2018 waren opgebouwd. Vanaf 1 april start ook de overdracht van daarvóór opgebouwde pensioenen.

Pagina's

Teaserblokjes

Advies

Advisering van pensioenoplossingen voor de DGA en werkgevers.
Lees meer

Beheer

Een goed beheer van uw pensioenregeling geeft overzicht en inzicht in alle facetten van de pensioenregeling.

Lees meer

Communicatie

PBMN zorgt voor optimale communicatie over de toegevoegde waarde van uw pensioenregeling.
Lees meer